RÓLUNK | HITÉLET | KIADVÁNYOK | ELÉRHETŐSÉG | HASZNOS LINKEK
Ma 2017. január 17., kedd, Antal napja van.      
Hitélet folyóirat

Itt láthatóak a Hitélet folyóirat címlapjai. Ha online kívánja olvasni magazinunkat, akkor kérjük, fizessen elő itt.

Amennyiben Ön már Online Hitélet előfizető, akkor kattintson ide a belépéshez.

Kedves Olvasónk, szeretnénk tájékoztatni, hogy a Szülőföld Alap támogatásának köszönhetően 2011. május 31-ig ingyenesen olvashatja az Online Hitéletet.
A belépéshez csupán az ingyenesen elvégezhető regisztráció szükséges.

A tartalomból: Várakozás és idő; Isen irgalma velünk marad; Kompozíció a betlehemi csillagról; Nyolcvan karácsonyom; A fügefa és a szalma,...
Lehet, hogy a teológiai fakultásokon néhány évszázad múlva úgy fogják a leendő egyháztörténészek tanítani korunkat, mint a kiengesztelődés, az egységtörekvések pápaságát. Novemberi számunkban többek között azt a dokumentumot is elolvashatjuk, amit a svédországi Lundban október 31-én írt alá Munib Younan püspök, a Lutheránus Világszövetség elnöke és Ferenc pápa.
"Egyetlen háború sem szent" - jelentette ki Ferenc pápa a vallási vezetők találkozóján Assisiben. A béke érdekében mindannyian tehetünk - ott, ahol éppen vagyunk: a tárgyalóasztal mellett, vagy a gépek között, munkahelyünkön vagy a családban.
"A díványboldogság rombol le minket" - figyelmeztette Ferenc pápa a krakkói ifjúsági világtalálkozó résztvevőit. Szeptemberi számunkban olyan emberekről olvashatunk, akiket nem fenyegetett/fenyeget a díványboldogság veszélye.
Júliusi Hitéletünkben többek között néhány olyan pap vallomását olvashatják, akik az idén ünneplik pappá szentelésük 25. évfordulóját.
A júniusi számból megtudhatjuk, mi egy közkedvelt fiatal pap sikerének a titka. --- Néhány cím a tartalomból: Ateistaként lépett be a templomba, hívőként jött ki; Bordeaux, a borkedvelők Mekkája; Ritmus és dallam; és persze hírharang, gondűző, tarkaságok, a komolyabb írások ellensúlyozására.
Üres a sír, nincsen ott!; Végtisztesség; Katolikus fiatalként egyedül a hitben; Speciális nevelési igényű gyerekek; Krimibe illő igaz történet; A nagyvonalú szeretet,...
Írjuk tovább az evangéliumot az irgalmasság cselekedeteivel! - buzdít Ferenc pápa az irgalmasság vasárnapi szentbeszédében, melyet teljes terjedelmében közlünk. Szívleljük meg üzenetét! --- Néhány további cím az áprilisi számból: Üdvözlégy, szent keresztkút!; Meglátogattatok, fölkerestetek; Krisztuskövetés lázmérővel; A vadállat megtérése. --- Vegyük és olvassuk olyan szeretettel, amilyennel íródott.
Néhány cím a márciusi Hitéletből: Az újjászületés gyertyája; Imádkozni, vállalkozni, adakozni; Megtört a jég (Ferenc pápa és Kirill pátriárka találkoása); A belső gyógyulás útja...
Nagyböjt kezdetén Ferenc pápa nagyböjti üzenete szolgálhat mindannyiunk számára útmutatóul: "A hatalmasok ne utasítsák el a szegényeket!"
"Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas!" - halljuk az irgalmasság szentévében. De mit is jelent az irgalmasság? Mit tehetünk mi a hétköznapi életünkben, ha magunkévá akarjuk tenni az irgalmasság szép eszményét?
Néhány cím a decemberi Hitéletből: Előkészület; Betlehem, a "születés városa"; Rájöttem, hogy boldog vagyok; Ünneplőruhát öltök karácsonyra; A "karácsony-szindróma" tünetei teljesség nélkül...
A novemberi Hitéletből megismerkedhetünk Baranyi M. Alix nővérrel, akit Martonosról hívott meg az Úr az ő szolgálatára, és jelenleg Kalocsán a magyar nyelv és irodalom szépségeivel gimnazisták szemét igyekszik felnyitni mélyebb dolgokra.
Beszámoló a doroszlói búcsúról, amely a szerzetesek évének jegyében zajlott; A hídépítő pápa Amerikában; A családi élethez kötődő szokások a Bibliában; A fej, a szív és a kéz nyelve...
A szeptemberi Hitéletben többek között olvashatunk a Vajdaságban szolgálatot teljesítő görögkatolikus nővérekről és megismerkedhetünk Kádár Sándorral, a Kishegyesről származó orgonaművésszel, aki a Szentatya szeptemberi látogatásakor Philadelphiában a pápai miséken fog orgonálni. (Imádkozzunk érte, és imádkozzunk egymásért.)
A nyári számban: Ferenc pápa szarajevói látogatásáról, egy ferences hivatás kibontakozásáról, fülöp-szigeteki gyermekmentő szerzetesekről, a szentmisével kapcsolatos (és nem csak azzal) népszokások változásáról, és még sok egyébről. Olvassuk nyáron is a Hitéletet! "Hogy életünk legyen, és bőségben legyen..." A nyaralóknak kellemes üdülést, a maradóknak jó pihenést, minden kedves Olvasónak Isten kegyelmét! Köszönjük, hogy olvasnak bennünket!
Tolnától Belegrádig - avagy egy apáca, aki beutazta a világot. Ezt, és még sok érdekes és építő olvasnivalót kínál a júniusi Hitélet.
Májusi számunkban sok érdekes olvasmány mellett megismerkedhetnek a szerzetességben új utakat kereső magyarkanizsai Rafael testvérrel.
Áldott húsvétot kívánunk kedves Olvasóinknak és Terjesztőinknek! Krisztus feltámadásának öröméből merít(s)ünk erőt életünkhöz!
"Győzött az Isten!" – vallja Gál Mária szociális testvér. Életéről, hivatásának kibontakozásáról Petri Erika faggatta.
A februári számban dr. Harmath Károly vall ferences hivatásának kibontakozásáról. Néhány cím a további tartalomból: Gondolatok a párizsi terrorcselekményekkel kapcsolatban; Megszólalnak az eltemetett iratok; Ferenc pápa irányváltásaival kapcsolatos kételyeim; A szentmise hitünk szíve-lelke. --- A nyomtatott változat ajándék nagyböjti melléklettel jelent meg.
2015 a megszentelt élet éve. Ehhez csatlakozik folyóiratunk is - az év folyamán megkíséreljük bemutatni a Vajdaságban tevékenykedő szerzetesrendeket, vagy legalább némi betekintést nyújtani az életükbe. Fedezzük fel együtt kincseinket! A januári számban a szaléziakról olvashatunk.
A tartalomból: Alakítsuk szívünket Messiást befogadó jászollá! A béke oázisa; A hatalmas, aki gyengének bizonyult; Kinek mondjam el vétkeimet; Jaj a fűnek ott, ahol elefántok verekednek! A fekete bárányka karácsonya; Isten országát keresve... --- A decemberi Hitélettel kívánunk Olvasóinknak áldott karácsonyt!
Ne legyünk az üvegpalota rabjai! Ferenc pápa megszívlelendő beszéde a családpasztorációs szinódus utolsó munkanapján
"Legyetek prófétai hang!" - üzeni Ferenc pápa Európa püspökeinek. Szavait mindannyian megszívlelhetjük. Mert ha nem válunk prófétai hanggá, ideje feltennünk magunknak a kérdést: "Mehet-e a mór?"
A szeptemberi Hitélet tartalmából: Irakban... És mi a helyzet velünk?; „Babilon folyóvizei mellett”; A fájdalmas Szűzanyával az úton; Gyalobolva keresd a csendet; Twitter a dobogón, Mohamed a hegynél!
A tartalomból: Embör, vagy nem embör?; Izrael és Júda királyságai az asszír hódítások idején; A katolikus család és az élet valósága; A Jóisten megdobott krumplival; Kibékülni Istennel? Békülj ki az emberrel!
A politikusi hivatás tényleg magasztos foglalkozás? * Izrael Istene és a kánaáni istenségek harca * Mi és a papjaink * Egy gyerek felneveléséhez egy egész falu kell ...
A hívő mint plébánosi zsákmány; Tövis a lelkemben; Ezüstmiséseink: Palatinus István; Mi teszi boldoggá a Szentatyát?; Cristina nővér - és még sok érdekes és léleképítő cikk olvasható a májusi Hitéletben. Fogadják szeretettel!
Az áprilisi Hitélet témáiból a szentté avatás előtt álló II. János Pál pápával foglalkozó érdekes cikket emelnénk ki, de a többi írást is örömmel ajánljuk kedves Olvasóink figyelmébe. Kegyelemteljes húsvétot kívánunk!
   
   
   
   
Muri angluni Biblia - Első Bibliám lovári nyelven Muri angluni Biblia - Első Bibliám lovári nyelven
Pat Alexander
Ár: 2940 HUF
Ár: 1000 RSD
    Kosárba teszem